By på fine nissekaker i julen, så skal vi love deg at gjestene blir glade! Maiskakene i nisseversjon er enkle å lage og er en perfekt matbit både til gløggkosen og til julebordet.
Oppskriftskreatør: Marisa Alvarsson
4 stk Friggs Maiskaker Ost (eller Chia og Havssalt)
2 store tomater
Ca 120 ml kremost (kan være melkefri)
Grove, knuste pepperkorn (alternativt kardemommefrø)
Bred kremost på den nedre halvdelen av hver maiskake.
La det være et gap på ca 1,5 cm, for så å fordele kremost på den øverste fjerdedelen av hver maiskake.
Skjær 2 kantbiter fra hver tomat og pass på at de er omtrent ½ cm tykke.
Legg resten av tomatene til siden.
Skjær tomatskivene sine på midten og legg den ene halvdelen på toppen av hver maiskake, litt til venstre for midten.
Skjær et smalt tomat-triangel av samme tykkelse og legg den ved siden av "nisseluen".
Bruk litt ekstra kremost for å lage en dusk på nisseluen.
Skjær ut 4 små ovale tomatbiter for å lage neser til nissene dine. Sett dem på plass.
Bruk pepperkorn for å lage øyne og munn.
Bruk tannpirkere for å tegne noen virvler i nissens skjegg.
Ingredienser
4 stk Friggs Maiskaker Ost (eller Chia og Havssalt)
2 store tomater
Ca 120 ml kremost (kan være melkefri)
Grove, knuste pepperkorn (alternativt kardemommefrø)
Instruksjoner
Bred kremost på den nedre halvdelen av hver maiskake.
La det være et gap på ca 1,5 cm, for så å fordele kremost på den øverste fjerdedelen av hver maiskake.
Skjær 2 kantbiter fra hver tomat og pass på at de er omtrent ½ cm tykke.
Legg resten av tomatene til siden.
Skjær tomatskivene sine på midten og legg den ene halvdelen på toppen av hver maiskake, litt til venstre for midten.
Skjær et smalt tomat-triangel av samme tykkelse og legg den ved siden av "nisseluen".
Bruk litt ekstra kremost for å lage en dusk på nisseluen.
Skjær ut 4 små ovale tomatbiter for å lage neser til nissene dine. Sett dem på plass.
Bruk pepperkorn for å lage øyne og munn.
Bruk tannpirkere for å tegne noen virvler i nissens skjegg.